ExploreNature.reismee.nl

Koh Lanta & Railay

Lieve mensen,

Zoals jullie via het nieuws waarschijnlijk wel hebben vernomen, is de situatie in Thailand niet al te best. Met name het noorden en nu dus ook Bangkok zijn getroffen. Wij zitten momenteel in het zuiden van Thailand en hebben van de overstromingen geen last. Wel merken we dat het klimaat van slag is, door de overmatige neerslag. De locals geven dan ook aan dat dit geen'normale' regentijd voor hen is, maar een cycloon. Het lijkt voorlopig ook nog niet over te zijn, dus we houden met alles rekening. Voor onze reis is dit vervelend, voor de mensen hier die geliefden, huizen en oogst kwijtraken is ditrampzalig. Voorlopig blijven wij iig in het zuiden en vliegen pas op de 24ste terug naar Bangkok.

Vanuit Krabi zijn we een dikke week geleden naar het eiland Koh Lanta vertrokken. Hier hebben we als vrijwilligers gewerkt bij het Lanta Animal Welfare centre (LAW). Wat een ervaring! Hard werken, met alleen maar vrijwilligers. Fantastisch dat dit kan en werkt! De opvang is met name gericht op het steriliseren en vaccineren van de honden en katten op het eiland. Daarnaast is er een kliniek waar zieke, verwaarloosde en mishandelde honden en katten opgevangen kunnen worden en is er een uitlaatservice zodat toeristen en lokalen met hondjes kunnen gaan wandelen. Ook biedt het LAW een adoptieprogramma voor binnenland, maar ook overzee (Nee, hebben geen hondje meegenomen!). We hebben voornamelijk geholpen in de kliniek; kennels en buitenverblijven schoonmaken, eten bereiden en geven, wandelen, socialiseren van de pups en andere hand- en spandiensten. Mooi werk en wat heeft onze Bink het toch goed! Dat wordt wel duidelijk na zo'n week meedraaien! Patrick heeft nog een heuse AnimalCop actie uitgehaald! Jawel, hij heeft een kitten gered, die ergens onder een hoop puin vast zat. Mijn held! Verder hebben we een hoop leuke collega-vrijwilligers ontmoet en hebben we de manager beloofd wat reclame te maken voor zijn toko daar. Patrick zal dus weer een mooi filmpje maken van het LAW en deze na onze reis op de site plaatsen. Kijk hier dus even naar en wellicht dat je ook wat wilt doen om de honden en katten daar te helpen!

Verder hebben we over het eiland getuft met een blitse scooter. Was leuk, veel kunnen zien, alleen heeft zich het drama voorgedaan dat ik een slang heb doodgereden ... Zit ik daar met al m'n goeie gedrag de dieren in nood te helpen, rij ik vervolgens snoeihard een slang dood! (Ik heb niet het lef gehad om het beest van de weg te tillen en te begraven -oid-, want was maar al te bang dat het toch niet helemaal dood was en uit was op wraak ...).

Vanuit Koh Lanta met de bus en longtailboat naar het eiland Railay vertrokken. Railay is echt een paradijs. Het is hier prachtig! Witte stranden, veel groen, azuurblauw water, mooie kliffen met klimroutes erop en een relaxt sfeertje. Zijn hier nu 2 dagen en hebben buiten de buien om wat geklommen, gezwommen (het is wel gewoon 30 graden) en gehangen. De bedoeling is hier nog eenweek te blijven, dus we hopen op wat minder regen en wat meer zon. Wat we daarna gaan doen, weten we nog niet. we zullen zien. Vooralsnog is het hier prachtig en genieten we enorm!

Liefs

Reacties

Reacties

Bob

Patrick de poezenredder = ook mijn held!

Olga de snakekiller = beetje jammer (maar kan gebeuren dus lekker van je af zetten)!

Hoop dat het week nog een beetje mee gaat zitten voor jullie. Groetjes van ons vanuit uit het kraambed.

Monsieur Scrotum.

Naomi

goed bezig man!!
Valt me alleen wel een beetje tegen van je Olga!! haha xdd
Hoop dat ik jullie snel weer ik het koude Holland zie!
veel Plezier nog!

xoxo
Naomi

Corinda

Wat een geweldige opvang al die honden en poezen.
En wat een mooie foto's en een uitzicht.
En dat leuke hutje van jullie met die scooter echt super.

Hoop dat jullie minder regen krijgen en geniet lekker.

xxx Corinda

Senn

Ooit durf ik dat ook met die hondjes en vind ik Bink ook niet meer eng...
Geniet er nog van, prachtige foto`s!
XSenn (& van Mama & papa)

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!